Nieuws

Nieuwsitem 16 augustus 2018

Persoonsgegevens beschermen

De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) maakt het voor organisaties verplicht om persoonsgegevens op de juiste manier te beschermen. Maar wat is die ‘juiste manier’? Volgens de AVG is de juiste manier met ‘passende technische en organisatorische maatregelen’. Deze zijn onder andere beschreven in artikel 32 van de AVG.

+ Lees meer
Nieuwsitem 24 juli 2018

De online klantreis

Digitale identiteiten worden steeds belangrijker. Zo gebruiken wij onze digitale identiteit om bankzaken te regelen, contracten te ondertekenen of gewoon te shoppen op internet.

+ Lees meer
Persbericht 30 mei 2018

Waarom het Customer Identity Congres?

“Omdat ik organisaties wil laten zien dat de digitale transformatie een uitgelezen kans is om concurrentievoordeel te behalen uit het beschermen, beveiligen en managen van klantidentiteiten”, aldus Ingeborg Bosch – congresmanager van het Customer Identity Congres.

+ Lees meer
Congresnieuws 19 september 2017

IRMA: privacy en authenticatie gaan prima samen!

Sinds begin 2012 werkt Radboud Universiteit aan een project dat luistert naar de naam ‘IRMA’. De naam IRMA is een afkorting voor “I Reveal My Attributes” en de naam verraadt al heel veel over de doelen van het IRMA project:

  • Het maken van een op attributen gebaseerd authenticatiesysteem;
  • De gebruiker volledige controle geven over het vrijgeven van hun attributen;
  • De technologie volledig ontwerpen volgens het privacy-by-design principe.
+ Lees meer
Congresnieuws 02 november 2016

Interview met Marcel van Galen

Tijdens het Cloud Identity congres 2016 - dat op 11 oktober plaatsvond in Maarssen - ging oprichter Marcel van Galen van de Qiy Foundation dieper in op de ‘praktische invulling van een wereld waarbij het individu het centrum is van zijn eigen netwerk’. 

+ Lees meer
Nieuwsitem 07 september 2017

Cloud first? Identities First!

Steeds meer organisaties overwegen een “Cloud First” strategie. Daarbij kiest een organisatie ervoor, alle software primair uit de cloud te gebruiken – tenzij dat niet mogelijk is. De keuze wordt: ‘cloud, tenzij’. Een belangrijk aandachtspunt bij Cloud First is echter: hoe doen we dat veilig? Vanuit security oogpunt is rondom de cloud een aantal belangrijke aspecten te onderkennen.

+ Lees meer
Partnernieuws 31 augustus 2017

IDaaS Vendors

Not one, not two, but six of the most recent analyst reports evaluating the major Identity and Access Management-as-a-Service (IDaaS) vendors positioned IBM Cloud Identity Service as an overall market leader in cloud-based identity and access management (IAM). The market is crowded with both startups and large IDaaS vendors, making this is a big win for IBM Security.

+ Lees meer
Congresnieuws 08 augustus 2017

Gratis Vroege vogel experience

Maak tijdens dit congres ook kennis met de wereld van de Nederlandse radio en televisie. Als deelnemer kunt u tussen 08:00 en 09:00 uur deelnemen aan de gratis Vroege Vogel Experience t.w.v. €16,-. 

+ Lees meer
Congresnieuws 08 augustus 2017

It’s not the identity stupid

Het Cloud Identity congres wordt afgesloten met een controverse. In deze verrassende presentatie illustreert Jaap-Henk Hoepman, wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab, een privacy vriendelijke manier van identiteitsbeheer en toegangsverlening

 

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen